Dr. Linda Luarasi

Linda Luarasi është pjesë e stafit akademik në Departamentin e Bioteknologjisë, në Fakultetin e Shkencave të Natyrës që prej vitit 2011. Përveç punës si lektore, është e angazhuar edhe në projekte e punë kërkimore shkencore. Ka marrë pjesë në projekte dhe aktivitete shkencore kombëtare dhe ndërkombëtare si dhe ka publikuar punime në botime konferencash dhe revistash shkencore. Fushat e kërkimit janë të fokusuara në Mikrobiologjinë dhe Bioteknologjinë Ushqimore, Teknologjinë Ushqimore, Siguria dhe Cilësia etj. Eshtë angazhuar gjithashtu edhe në udhëheqje temash në programet e masterit shkencor dhe profesional.

Gradat dhe titujt akademikë

2008 -Bachelor në Teknologji Ushqimore në Universitetin Bujqësor të Tiranës

2009 - Specializim Post-Universitar në Organic Agriculture në Mediterranean Agronomic Institute of Bari (CIHEAM)

2010 - Master i Shkencave në Organic Agriculture në Mediterranean Agronomic Institute of Bari (CIHEAM)

2011 - Master i Shkencave në Teknologji Ushqimore në Universitetin Bujqësor të Tiranës

2017 - Doktor i Shkencave në "Shkencat e Ushqimit dhe Bioteknologjisë" në Universitetin Bujqësor të Tiranës

Lëndët:

  • Bioteknologjia Ushqimore
  • Mikrobiologjia Industriale
  • Enzimologjia dhe Kinetika Enzimatike
  • Teknologjia Fermentative

Artikuj shkencorë:

  • Luarasi, L., Troja, R., Pinguli, L. (2016). The relationship between yeast viability and concentration in the fermentation process of wort for beer production. European Journal of Biotechnology and Genetic Engineering, 3 (1), pp. 83-86.
  • Luarasi, L., Troja, R., Llupa, J. (2017). Yeast vitality monitoring during fermentation process of beer production. Journal of Hygenic Engineering and Design, Vol. 19, pp. 78-81.
  • Luarasi, L., Troja, R., Llupa, J. (2016). Majatë e egra që ndikojnë në cilësinë e birrës gjatë dhe pas proçesit të fermentimit. Buletini i Shkencave të Natyrës, Vol 22, f. 99-105.

Artikuj konference:

  • Luarasi, L., Troja, R., Pinguli, L. (2017). The effect of storage in reused brewing yeasts. 19th International Symposium on Environmental Pollution and its Impact on Life in the Mediterranean Region.
  • Luarasi, L., Troja, R., Llupa, J. (2017). New technology for reusing brewing yeast during beer fermentation contributing in a green supply chain. Internation workshop "Information Technology, Sustainable Development, Scientific Network & Nature Protection", ISBN 978-960-89478-7-0
  • Luarasi, L., Troja, R., Pinguli, L (2016). Microbiological safety and quality evaluation of the raw materials used in beer production. B-FoST Congress, Black Sea Association of Food Science and Technology, Proceeding book: ISBN 978-608-4565-09-3
  • Luarasi, L., Troja, R., Pinguli, L. (2016). Microbial contaminants at various stages of brewing process. VII International Scientific Agriculture Symposium "Agrosym 2016". Proceeding Book ISBN 978-99976-632-7-6
  • Luarasi. L., Troja R. (2015). Vlerësimi i gjendjes vitale të majasë së fermentimit të poshtëm që përdoret në proçesin e prodhimit të birrës. Konferenca Kombëtare e Shkencave të Aplikuara. Proceedings: ISBN: 978-9928-4217-9-1

Projekte:

  • Bashkëpuntore në projektin kombëtar - "Vlerësimi i cilësisë së ujërave dhe ajrit nëpërmjet treguesve fiziko-kimikë dhe biologjikë në zonën e Liqenit të Pogradecit" (2016)