Amilda Ballata është pjesë e stafit akadmik pranë Departamentit të Kimisë Industriale, Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Universiteti i Tiranës që prej vitit 2012. Diplomuar në degën Kimi dhe Teknologji Ushqimore pranë Fakultetit të Shkencave të Natyrës, Universiteti i Tiranës në vitin 2009. Në vitin 2014 merr gradën Doktor i Shkencave, në drejtimin Teknologjia dhe Mikrobiologjia Ushqimore, Vlerësimi i Sigurisë dhe Cilësisë Ushqimore. Aktiviteti mësimor dhe shkencore fokusohet në : Teknologjinë e përpunimit të produkteve me origjinë shtazore, Ligjishmërinë ushqimore, Mikrobiologjia e produkteve ushqimore, të ujit, ajrit etj, (vlerësimi i sigurisë dhe cilësisë të produkteve ushqimore)
Gradat dhe titujt akademikë
Profesor i Asociuar në Fakultetin e Shkencave të Natyrës, Universiteti i Tiranës
Grada shkencore, Doktor i Shkencave në Teknologjinë dhe Mikrobiologjia e Ushqimeve, Vlerësimi i Sigurisë dhe Cilësisë, Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Universiteti i Tiranës (2014).
Master i Nivelit të Dytë në Kimi, MND ne Teknologjitë dhe Mikrobiologjitë e Ushqimeve, Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Universiteti i Tiranës (2011)
Diplomë e Integruar e Nivelit të Dytë në Kimi Ushqimore, Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Universiteti Tiranës (2009)
Lëndët:
Artikuj shkencorë:
Artikuj konference:
Fushat e interesit: